Modifications to eOmahaForums

General discussion on all things Omaha.

Moderators: nebugeater, Coyote, Omaha Cowboy, Brad

User avatar
Brad
City Council
Posts: 28169
Joined: Sat Feb 28, 2004 6:03 pm
Location: Omaha, NE
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Brad » Thu May 11, 2017 8:58 am

I was not having issues last night, but I am having a few this morning. Not as bad as before, but still a few.
Image
Omaha Skyline Photos, Omaha Aerial Photos, and More.
http://www.bradwilliamsphotography.com
http://www.facebook.com/bradwilliamsphotography
@bradwphoto on Twitter
Greater Omaha Chamber of Commerce Member

User avatar
Garrett
Parks & Recreation
Posts: 1742
Joined: Wed Nov 26, 2008 6:29 pm
Location: Chicago

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Garrett » Thu May 11, 2017 10:07 am

RNcyanide wrote:
daveoma wrote:Daveoma here....Yeah I think this might be an issue with Chrome because I was able to login without issue using puffin. Btw it's logging me in as RNCyanide.


Ha!! It kept logging me in as you too!!

I was getting logged in as Coyote and Admin. Almost went on a mild power trip but decided against it
From Omaha to Chicago
From Axel to Garrett

Still the same guy

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Thu May 11, 2017 10:57 am

Ok, I'll try to make a change tonight to see if that helps. I personally haven't seen any issues for a while now, but will try to reproduce it.

User avatar
Coyote
City Council
Posts: 20216
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:18 am
Location: Three floors down
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Coyote » Thu May 11, 2017 4:37 pm

My iPad has been working well for a few days, but my Android using Firefox keeps logging me into the same user for the past week. In fact right now when I opened it I am at that users page, and says it is currently Sat Apr 29 2:03 pm, my Last visit was at Sat 11:02 am... I go to Unread posts and it sends me to the login page, which had my username and password ready.
Image

User avatar
Garrett
Parks & Recreation
Posts: 1742
Joined: Wed Nov 26, 2008 6:29 pm
Location: Chicago

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Garrett » Thu May 11, 2017 7:39 pm

Coyote wrote:My iPad has been working well for a few days, but my Android using Firefox keeps logging me into the same user for the past week. In fact right now when I opened it I am at that users page, and says it is currently Sat Apr 29 2:03 pm, my Last visit was at Sat 11:02 am... I go to Unread posts and it sends me to the login page, which had my username and password ready.

My iPhone on chrome has been fine since things got fixed, but my Mac on chrome had been having issues until this morning where it wouldn't even log in.
From Omaha to Chicago
From Axel to Garrett

Still the same guy

User avatar
OmahaJaysCU
Parks & Recreation
Posts: 1966
Joined: Tue Aug 30, 2005 6:00 pm

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby OmahaJaysCU » Thu May 11, 2017 7:50 pm

I'm still having issues on safari on iPad, but not my computer with Firefox and I.E.

User avatar
Coyote
City Council
Posts: 20216
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:18 am
Location: Three floors down
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Coyote » Thu May 11, 2017 7:52 pm

For those who want to follow what is going on you can read this phpBB thread: Random Account Switching, where most people see the problem with their Host installing Varnish. Our host, BlueHost has been one of many hosts who have installed Vanish along other problem makers SiteLock and Cloudflare. I have on IM/phone with our Support, it usually takes an hour to get a response because of thousands of affected sites calling in... Hopefully eOmahaForums will be back to normal soon.

Please continue to inform us of you problems here so we can better diagnose what is happening, and please give us as much info as possible.
Image

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Thu May 11, 2017 10:10 pm

Ok, I made the change recommended in the thread and then purged the cache and sessions. It seems to be a little quicker.

Let me know if the issues continue to happen.

User avatar
nebugeater
County Board
Posts: 5888
Joined: Wed Aug 04, 2004 6:07 pm
Location: Gretna NE

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby nebugeater » Fri May 12, 2017 5:49 am

Had to log in this AM rather than being saved as logged in.

Speed seems back to normal with a small sample of moved.

After about three different page views I all of a sudden became logged in as an alternate user.

Showing as symphie not nebugeater
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (50.45 KiB) Viewed 506 times
For the record  NEBUGEATER does not equal BUGEATER    !!!!!!!

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Fri May 12, 2017 7:39 am

darn. The next time that happens, can you send me the headers of the page? In Chrome, press F12, go to the Network tab, reload the page (and be sure you are still showing that you are logged in as someone else), then click the php page on the left (should be the first item listed) and go to the Headers tab on the right. I'm on mobile right now, so I'll post screenshots of what I'm talking about later tonight (and the equivalents in other browsers).

The good news is that nobody should actually be logged in as other users so nobody should be able to post or view PMs as you. What you supposedly are seeing is a cached page being returned instead of a live page.

User avatar
nebugeater
County Board
Posts: 5888
Joined: Wed Aug 04, 2004 6:07 pm
Location: Gretna NE

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby nebugeater » Fri May 12, 2017 10:08 am

HR Paperstacks wrote:darn. The next time that happens, can you send me the headers of the page? In Chrome, press F12, go to the Network tab, reload the page (and be sure you are still showing that you are logged in as someone else), then click the php page on the left (should be the first item listed) and go to the Headers tab on the right. I'm on mobile right now, so I'll post screenshots of what I'm talking about later tonight (and the equivalents in other browsers).

The good news is that nobody should actually be logged in as other users so nobody should be able to post or view PMs as you. What you supposedly are seeing is a cached page being returned instead of a live page.


Will do


You are correct in that it looks like you are logged in as someone else but really cannot do anything on someone's behalf. I tried at one point to see what I could see or do just to understand what of my info may be vulnerable.
For the record  NEBUGEATER does not equal BUGEATER    !!!!!!!

User avatar
nebugeater
County Board
Posts: 5888
Joined: Wed Aug 04, 2004 6:07 pm
Location: Gretna NE

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby nebugeater » Fri May 12, 2017 10:13 am

Another think that I notice when things go funky is that the "unread post" option stops working.

For example right now I found this thread with the unread posts selection. there were a number of posts showing. I responded to your message and then when to the Unread posts and it returns No results. This has been happening since this strange things started. Not before that at all.

Also, right now things seem much slower again. Not as bad as before but things are pausing between page views again enough that it is noticed.
For the record  NEBUGEATER does not equal BUGEATER    !!!!!!!

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Sun May 14, 2017 6:06 pm

HR Paperstacks wrote:darn. The next time that happens, can you send me the headers of the page? In Chrome, press F12, go to the Network tab, reload the page (and be sure you are still showing that you are logged in as someone else), then click the php page on the left (should be the first item listed) and go to the Headers tab on the right. I'm on mobile right now, so I'll post screenshots of what I'm talking about later tonight (and the equivalents in other browsers).

The good news is that nobody should actually be logged in as other users so nobody should be able to post or view PMs as you. What you supposedly are seeing is a cached page being returned instead of a live page.

Ok sorry, I've been busy the last few days. But what I describe above is basically how to do it in each browser I've tried (Chrome, Firefox and Edge). F12 should bring up the developer tools and the headers can be found under the Network tab. Below are some screenshots showing what I'm talking about. Basically I'm looking if there are any cache headers that may indicate caching is going on. For example, I'm seeing X-Proxy-Cache set to MISS for each browser. I'm curious if there's anyone getting a different result.

Chrome:
Chrome Headers.JPG
Chrome Headers.JPG (131.34 KiB) Viewed 448 times


Firefox:
Edge Headers.JPG
Edge Headers.JPG (185.13 KiB) Viewed 448 times


Edge:
Firefox Headers.JPG
Firefox Headers.JPG (149.05 KiB) Viewed 448 times

User avatar
Coyote
City Council
Posts: 20216
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:18 am
Location: Three floors down
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Coyote » Wed May 17, 2017 7:02 pm

I was at work trying to log in on chrome and it would not log me in, i would be back to index.html without being accepted, no error message, but the right time.
Image

User avatar
Coyote
City Council
Posts: 20216
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:18 am
Location: Three floors down
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Coyote » Mon May 22, 2017 4:22 pm

At work IE is fine but Chrome doesn't

image.jpeg
image.jpeg (189.01 KiB) Viewed 369 times
Image

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Mon May 22, 2017 8:16 pm

Thanks for that. Interestingly there is no sign that the host is caching. The only cache header indicates MISS meaning it shouldn't have been sending out a cached copy.

I noticed you said this happened at work. Have people noticed if this happens on certain connections and not others? I'm going to go find some wifi around here and test it on my Chromebook and see if I can reproduce it. So far I haven't seen it happen at home on either my computer or phone.

User avatar
bmt
Home Owners Association
Posts: 78
Joined: Mon Jun 20, 2011 9:46 pm
Location: Hastings

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby bmt » Wed May 24, 2017 12:34 pm

I too am having problems logging in using chrome. I tried two different computers and my phone and they all had the same issue. I am using foxfire right now and it is working fine.

User avatar
Brad
City Council
Posts: 28169
Joined: Sat Feb 28, 2004 6:03 pm
Location: Omaha, NE
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Brad » Sat May 27, 2017 10:40 am

I'm finally able to log on, on all my devices.
Image
Omaha Skyline Photos, Omaha Aerial Photos, and More.
http://www.bradwilliamsphotography.com
http://www.facebook.com/bradwilliamsphotography
@bradwphoto on Twitter
Greater Omaha Chamber of Commerce Member

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Sat May 27, 2017 12:42 pm

Brad wrote:I'm finally able to log on, on all my devices.

No weird user switching?

User avatar
Brad
City Council
Posts: 28169
Joined: Sat Feb 28, 2004 6:03 pm
Location: Omaha, NE
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Brad » Sat May 27, 2017 2:31 pm

HR Paperstacks wrote:
Brad wrote:I'm finally able to log on, on all my devices.

No weird user switching?


So far so good.
Image
Omaha Skyline Photos, Omaha Aerial Photos, and More.
http://www.bradwilliamsphotography.com
http://www.facebook.com/bradwilliamsphotography
@bradwphoto on Twitter
Greater Omaha Chamber of Commerce Member

User avatar
Admin
Law Enforcement
Posts: 1340
Joined: Sat Nov 08, 2003 9:36 pm
Location: Omaha
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Admin » Sun Jun 04, 2017 8:24 pm

We just got hit by a second wave of problems our host (BlueHost) refuses to acknowledge they created. Since they can upload our .index page it is appropriated a third party problem, ie, a phpBb problem. We believe it is a caching problem due to Sitelock, which after hours of idiotic converse with their "support team" they claim to have disabled. Added to the list of n9n functioning browsers is now apple.

For those of you still able to login can you post what browser you are using? It would be greatly appreciated as we narrow down this problem.

User avatar
Coyote
City Council
Posts: 20216
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:18 am
Location: Three floors down
Contact:

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby Coyote » Sun Jun 04, 2017 8:28 pm

Samsung Android 7.0 using Firefox 53.0, Mozilla 5.0
Image

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Sun Jun 04, 2017 9:06 pm

I usually use Chrome on my PC and iPhone.

But I've tried with Safari on my iPhone along with IE, Edge and Firefox on my PC and Chrome on my Chromebook.

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Sun Jun 04, 2017 9:24 pm

Ok, I think we have resolved the issue. I have renamed the cookie that this board uses and so far so good. Since the cookie stores the token to remember logins, everyone will have to re-login again.

Please let me know if you run into any problems.

User avatar
bmt
Home Owners Association
Posts: 78
Joined: Mon Jun 20, 2011 9:46 pm
Location: Hastings

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby bmt » Sun Jun 04, 2017 10:04 pm

Cool. I am able to log in and post using chrome now.

debradomayer
Home Owners Association
Posts: 186
Joined: Wed Oct 24, 2012 8:28 pm
Location: Omaha Metro Area

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby debradomayer » Sun Jun 04, 2017 10:26 pm

Awesome!!! Finally can get on using Chrome. Thanks!

User avatar
skinzfan23
County Board
Posts: 5050
Joined: Mon Feb 09, 2004 11:26 am
Location: Omaha/Bellevue

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby skinzfan23 » Thu Jun 15, 2017 10:15 pm

I am unable to get on using Crome, only internet explorer worked.

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Sat Jun 17, 2017 2:05 pm

skinzfan23 wrote:I am unable to get on using Crome, only internet explorer worked.

What is it doing? Just taking you back to the homepage not logged in?

User avatar
skinzfan23
County Board
Posts: 5050
Joined: Mon Feb 09, 2004 11:26 am
Location: Omaha/Bellevue

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby skinzfan23 » Mon Jun 19, 2017 8:50 am

It seems to be working fine now. It wouldn't even pull up the page and just kept giving me some error message.

User avatar
HR Paperstacks
Parks & Recreation
Posts: 1676
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:39 pm
Location: Midtown Crossing

Re: Modifications to eOmahaForums

Postby HR Paperstacks » Tue Jun 20, 2017 8:45 pm

skinzfan23 wrote:It seems to be working fine now. It wouldn't even pull up the page and just kept giving me some error message.

If you see the error again, can you either take a screenshot or take note of the message?


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest